Saková az elrabolt vietnami ügyéről is beszélni fog a német belügyminiszterrel

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 24., 14:49

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter hétfő délután Berlinben találkozik Horst Seehoffer német belügyminiszterrel, ahol többek között a Németországból elrabolt vietnámi állampolgár, Trinh Xuan Than ügyéről is beszélni fognak.

Denis Saková Fotó: TASR
Jaroslav Taldík, a szlovák Belügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója szerint Németország és Szlovákia között baráti a viszony. „Németország Szlovákia kulcsfontosságú nemzetközi külpolitikai, biztonságügyi és gazdasági partnere" - nyilatkozta Taldík, hozzátéve, hogy a hétfői találkozót a szlovák fél kezdeményezte.

A vietnami férfi elrablásának ügyében Szlovákia is érintett, mivel az eset során nagy valószínűséggel visszaéltek a szlovák kormánygéppel. A minisztérium hozzátette, hogy maximálisan együttműködnek a nyomozásban, és minden szükséges iratot átadtak. Az esettel kapcsolatban Saková már több mint 40 embert mentett fel a titoktartási kötelezettség alól. A német belügyminiszteren kívül Saková a múlt hónapban Németország szlovákiai nagykövetével, Joachim Bleickerrel is beszélt az elrablási ügyről.

A hétfői berlini találkozón a vietnami férfi ügyén kívül a migrációs válságról és a kölcsönös rendőrségi együttműködésről is szó lesz.
0 HOZZÁSZÓLÁS