HIRDETÉS

Pokolgépes robbanás Kabulban, külföldi tisztségviselők közelében

hirek.sk 2018. március 02., 10:57
KABUL. Pokolgéprobbanás történt pénteken Kabulban, olyan épületek közelében, amelyekben külföldi tisztségviselők dolgoznak - jelentették különböző források.

Az AFP hírügynökség a belügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy külföldi alkalmazottak járműve ellen követték el a merényletet, és a robbanásban legalább négy civil megsebesült.   

A kabuli rendőrség szóvivője azt mondta a dpa hírügynökségnek, hogy a robbanás két nagy épületegyüttes közelében történt, ahol az ENSZ és más nemzetközi szerveteket alkalmazottai laknak és dolgoznak.  

A Tolonews című hírportál úgy értesült a rendőrségtől, hogy öngyilkos merénylet történt - írta az AP. A Reuters egy rendőrségi tisztségviselőt idézve szintén - gépkocsiba rejtett pokolgéppel elkövetett - öngyilkos merényletről tudósított.   

A fővárosban az elmúlt időben számos nagyszabású terrortámadást hajtottak végre, elkövetésüket az országban egyre erősödni látszó Iszlám Állam dzsihadista szervezet, valamint a kormányellenes tálibok vállalták. Január végén egy tálib az általa vezetett mentőautóban hozott működésbe egy pokolgépet. Százhárman meghaltak, 235-en megsebesültek.   

Egy héttel korábban egy luxusszálló ellen hajtottak végre terrortámadást a tálibok Kabulban, 22 embert meggyilkoltak, köztük 14 külföldit. Az elkövetőket a biztonsági erőknek csupán 13 órás harcban sikerült semlegesíteni.   

Ezekből a támadásokból kiderült, hogy mennyire tehetetlenek az afgán biztonsági erők 16 évvel azután, hogy az amerikaiak vezette hadműveletben eltávolították a hatalomból a tálibokat - írják hírügynökségi kommentátorok.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS