Ötödével nőtt a nemi erőszakok száma Franciaországban

Hírek.sk 2018. szeptember 11., 11:39

A rendőrség és a csendőrség adatai szerint idén összesen 173 ezer olyan erőszakos bűncselekményt követtek el Franciaországban, amelynek nem lopás volt a célja.

Illusztráció Fotó: archívum
Ebben a nemi erőszak is benne van, a hivatalos adatok szerint 20 827 szexuális indíttatású bűncselekményt követtek el Franciaország-szerte.

A rendvédelmi erők szerint napi 140 nemi erőszakot követnek el, ez a tavalyi év azonos időszakához képest 19%-os növekedést mutat. Mivel nem minden esetet jelentenek, a valóságban ennek az ötszöröse, tehát inkább mintegy napi 700 a reális szám.

A francia rendőrök szerint a növekedés magyarázata egyfelől az, hogy ezek a cselekmények általában büntetlenül elkövethetők, azaz nincs lehetőség rendőri intézkedésre, másrészt az igazságszolgáltatás nem működik megfelelően. Ahogy az is általános tendencia, hogy az emberi, társadalmi kapcsolatok eldurvultak, radikalizálódtak, vagy ahogy a Szinergia rendőrszakszervezet vezetője, Patrice Ribeiro fogalmazott: a francia társadalom elvadulását figyelhetjük meg.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS