Őrizetbe vettek két afgánt Németországban egy emberöléssel összefüggésben

hirek.sk | MTI 2018. szeptember 09., 15:56

A helyi hatóságok közleménye szerint a Szász-Anhalt tartományi kisvárosban vasárnapra virradóra meghalt egy 22 férfi, és "ezzel összefüggésben előzetesen őrizetbe vettek két afgánt emberölés kezdeti gyanúja miatt".

Fotó: Tasr

A kötheni rendőrség és ügyészség közös közleménye szerint a kihallgatásokat még nem zárták le, és minden lehetséges irányban nyomoznak.

A német sajtóban megjelent értesülések szerint az áldozat német állampolgár. Az eset előzménye, hogy egy játszótéren két afgán férfi és egy fiatal német nő arról vitatkozott, hogy a nő melyiküktől terhes, és a vita közben megjelent két német fiatalember.

A Die Welt című lap szerint a németek és az afgánok heves összetűzésbe kerültek, az áldozat ennek következtében vesztette életét. Halálát agyvérzés okozta. Az összetűzés után kórházba szállították, ahol felkereste testvére, egy visszaeső szélsőjobboldali bűnöző - írta a honlapján a Die Welt.

Augusztus végén a szomszédos Szászország tartományi Chemnitzben hasonló haláleset történt. Az ügy miatt tartott tüntetésekkel összefüggésben a hatóságok számos eljárást indítottak, a többi között testi sértés és alkotmányellenes szervezet jelképének használata - náci karlendítés - miatt.

0 HOZZÁSZÓLÁS