Öngyilkos merényletet követtek el a tálibok a közép-afganisztáni Vardakban

hirek.sk | MTI 2018. október 27., 11:07

Öngyilkos merényletet követtek el a tálib lázadók szombaton a közép-afganisztáni Vardak tartományban, legkevesebb hét embert, köztük rendőröket és polgári személyeket megöltek - közölték tisztségviselők.

Fotó: Archívum

Egy merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával a tartományi székhely, Maidansar rendőrkapitánysága elé állt reggel, és működésbe hozta a pokolgépet. A tartományi tanács két tagja is egymástól függetlenül azt mondta a dpa hírügynökségnek, hogy legkevesebb kilenc ember halt meg, és további legalább húsz megsebesült. Sah Dzsahan tartományi kormányzó hét ember haláláról és 11 sebesültről számolt be. A dpa megjegyezte, hogy a kormánytisztviselők általában kisebbíteni szokták az áldozatok számát.

Zabihullah Mudzsahid, a tálibok szóvivője közölte, hogy mozgalmuk követte el a támadást.

Közben az egyik legtöbb tálib támadást elszenvedő tartományban, Kandahárban szigorú biztonsági intézkedések mellett megtartják ezen a napon azt a parlamenti választást, amely az ország többi részében már a múlt szombaton lezajlott, de ebben a tartományban egy súlyos merénylet miatt elhalasztottak.
0 HOZZÁSZÓLÁS