HIRDETÉS

Olasz politikus: fontos munkát végeztek a visegrádi négyek

hirek.sk 2018. március 01., 10:10
BUDAPEST, RÓMA. Egész Európának, benne Olaszországnak fontos munkát végeztek a visegrádi négyek az illegális bevándorlással kapcsolatban a keleti határoknál az elmúlt években - jelentette ki az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt vezetője szerdán a közmédiának nyilatkozva.

Giorgia Meloni az angol nyelvű interjúban azt mondta, Európa számára ma a legnagyobb kihívás az, hogy megvédje a saját identitását. A politikusnő szerint a szűk európai elit érdekei távol esnek a nép szükségleteitől, pedig az utóbbiakat kellene nézni.   

Hangsúlyozta: azt szeretné, hogy Olaszország erősebb kapcsolatokat ápoljon Magyarországgal és a visegrádi négyekkel. Úgy gondolja, sok témáról ugyanaz a véleményük.   

A pártvezető példaértékűnek nevezte, amit Orbán Viktor miniszterelnök tett. Megemlítette a családok érdekében bevezetett intézkedéseket. A vasárnapi olaszországi parlamenti választásokon remélhetőleg kormányra kerülnek, és akkor le szeretné másolni a magyar döntések egy részét - hangsúlyozta.   

Olaszországnak és a visegrádi négyeknek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) együtt kellene dolgozniuk a jövőben a határok megvédéséért - hangoztatta Giorgia Meloni. Hozzátette, hogy a visegrádi országok helyesen alkottak véleményt a migránsok áthelyezéséről.   

Meg kell állítani a délről érkező migrációs hullámot, valamint tárgyalni kell Líbia kormányával - sorolta. Olaszország teljes mértékben rosszul járt el a migráció ügyében. Õ a visegrádi négyekkel ért egyet - fűzte hozzá.   

A politikus úgy vélekedett, hogy Európának nincs igazán terve a migrációról: minden egyes ország azt tesz, amit jónak lát. Sokat kell dolgozni azért, hogy megvédjék a kontinens határait - hangsúlyozta.   

Giorgia Meloni reméli, hogy megnyerik a vasárnapi olasz parlamenti választást, és kormánytagként térhet vissza Magyarországra. A Silvio Berlusconi vezette Forza Italia a Matteo Salvini vezette Északi Ligával és a szintén jobboldali FdI formációval kötött választási koalíciót. A jobbközép szövetség népszerűsége a legutolsó előrejelzések szerint megközelíti a negyven százalékot.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS