Okmányhamisító bűnbandát számolt fel a rendőrség Görögországban

hirek.sk | MTI 2018. augusztus 09., 16:06

Hamis útleveleket és úti okmányokat előállító bánbandát számolt fel a rendőrség Görögországban - közölték a dél-európai ország hatóságai csütörtökön. A hamis okmányokat migránsoknak adták el, akik így próbáltak más európai országokban továbbutazni.

Illusztráció Fotó: archívum

A görög rendőrség nem hozta nyilvánosságra az akció során letartóztatott hat gyanúsított nevét és nemzetiségét. Azt elárulta viszont, hogy a bűnbandán az Athén egyik negyedében végrehajtott akció keretében ütöttek rajta. A negyedben több ezer migráns tartózkodik, burjánzik az embercsempészet - jegyezte meg a hírt közlő dpa német hírügynökség.

A bűnbanda minden egyes hamis okmányért 5-8 ezer eurót kaszált.

Az utóbbi hónapokban több száz migránst tartóztattak le Görögországban és Németországban, mert hamis okmányokkal utaztak.

A görög rendőrség július végi tájékoztatása szerint több tucat migránst tartóztattak le, akik hamisított útlevelekkel és személyi igazolványokkal próbáltak Németországba, Franciaországba és más nyugat- és közép-európai országokba tartó légi járatokra felszállni Kréta repülőterein.

A görögországi turista időszak alatt nem ritka, hogy a görög rendőrség hamis okmányokat birtokló migránsokat fog el. Az embercsempészek jól jövedelmező üzletet csináltak az okmányhamisításból, mióta az Európába irányuló balkáni migránsútvonalat lezárták.

0 HOZZÁSZÓLÁS