HIRDETÉS

Népéhez szólt a japán császár

2011. március 16., 21:15
TOKIÓ. Kitartást kért a hatalmas csapást elszenvedett japánoktól az uralkodó. Akihito japán császár nyilvános üzenettel fordult népéhez a természeti katasztrófa után öt nappal. Az uralkodó részvétét fejezte ki az áldozatul esett ezrek hozzátartozóinak és arra kért mindenkit, hogy ne adják fel a reményt.
TOKIÓ. Imádkozom, hogy a mentési munkák gyorsan haladjanak – mondta a 77 éves csázsár. Köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vállal a mentési műveletekben, köztük a külföldi kormányoknak is.
Nem tudjuk az áldozatok számát, de imádkozom minden egyes ember megmentéséért - mondta. Teljes szívemből remélem, hogy a emberek kéz a kézben, egymás iránti részvéttel segítik majd egymást, és úrrá lesznek ezeken a nehéz időkön.

Akihito aggodalmát fejezte ki a Fukusima-1 atomerőműben kialakult környzetszennyezés miatt. Nagyon aggódom a nukleáris helyzet miatt, mivel az beláthatatlan. Õszintén remélem, hogy sikerül megakadályozni a dolgok rosszabbra fordulását a mentésben részt vevők segítségével - mondta.

Akihito és Micsiko császárné hagyományosan szerepet vállal abban, hogy nehéz időkben vigaszt nyújtson a japánoknak. Az 1995-ös, 6400 ember halálát okozó kobei földrengés után például a császári pár meglátogatta a túlélőket.
Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS