Moszkvát aggasztja a venezuelai belügyekbe való külső beavatkozás szándéka

hirek.sk | MTI 2019. március 29., 14:45

Vlagyimir Putyin elnök és az orosz biztonsági tanács állandó tagjai súlyos aggodalmukat fejezték ki több ország arra vonatkozó bejelentéseivel kapcsolatban, amelyek szerint továbbra is bele szándékoznak avatkozni Venezuela belügyeibe - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken Moszkvában.

Dmitrij Peszkov és Vlagyimir Putyin Fotó: MTI

Peszkov hangsúlyozta, hogy saját államuk sorsáról csakis maguk a venezuelaiak dönthetnek.

A dél-amerikai ország körüli feszültség az elmúlt napokban tovább fokozódott azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök szerdán felszólította Oroszországot: vonja ki csapatait Venezuelából. Trump arra figyelmeztetett, hogy minden lehetőség nyitva áll ennek a célnak az elérése érdekében.

Ezzel kapcsolatban több magas rangú orosz tisztségviselő is hangsúlyozta, hogy a Venezuelába múlt szombaton érkezett mintegy száz orosz katona a kétoldalú haditechnikai megállapodás keretében tartózkodik az országban, ami sem helyi törvényekbe, sem a nemzetközi jogba nem ütközik. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön azt hangoztatta, hogy a katonák addig maradnak, ameddig a törvényes venezuelai kormány igényt tart rájuk.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS