Miroslav Lajčák Moldovába utazott, az EBESZ elnökeként ez a második útja

hirek.sk | TASR 2019. január 17., 12:55

Miroslav Lajčák külügyminiszter csütörtökön háromnapos látogatásra utazott Moldovába, melynek keretében meglátogatja az országtól elszakadt területet, a Dnyeszter-melléket is.

Fotó: TASR

Lajčáknak az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökeként ez lesz a második útja, melynek keretében egy befagyasztott konfliktus sújtotta térségbe látogat.
Lajčák pénteken Chisinauban találkozik Tudor Ulianovschival, a Moldovai Köztársaság külügyminiszterével, Pavel Filip miniszterelnökkel és Igor Dodon államfővel, továbbá a kormánykoalíció és az ellenzék vezetőivel.
Az EBESZ-misszió tagjainak kíséretében a külügyminiszter a Dnyeszter Menti Köztársaságba is ellátogat, ahol az itteni vezetővel, Vadim Krasznoszelszkijjel és Vitalij Ignatiev főtárgyalóval is találkozik.
A háromnapos látogatás végén Lajčák az ODIHR/EBESZ nemzetközi megfigyelő küldöttség vezetőivel fog megbeszélést folytatni. Ez utóbbi feladata a februárban esedékes moldovai parlamenti választás megfigyelése. Az EBESZ soros elnöke továbbá az 5+2 formátum rezidens nagyköveteivel is találkozik.
Mielőtt Chisinauba érkezne, a külügyminiszter csütörtökön beszédet mond a liechtensteini Schaan városában a Liechtensteini párbeszéd a fejlődésért konferencia főszónokaként.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS