Mintegy 400 migránst mentett ki a líbiai parti őrség a Földközi-tengeren

hirek.sk | MTI 2018. augusztus 29., 15:32

Európába tartó mintegy 400 migránst mentettek ki a Földközi-tengeren Líbia partjai előtt - közölte az észak-afrikai ország parti őrsége szerdán.

Fotó: MTI

Ajúb Kaszem, az észak-afrikai állam haditengerészetének szóvivője elmondta, hogy egy gumicsónakot 84 emberrel a fedélzetén a Tripolitól 27 kilométerre nyugatra fekvő al-Maja települése előtt tartóztattak fel hétfőn.

Két másik csónakot összesen 146 emberrel - szintén hétfőn -, a délnyugati fekvésű Abu Kammas települése előtt állítottak meg.

A múlt héten további 162 migránst mentettek ki a tengeren. Kaszem elmondta azt is, hogy miután az embereket elsősegélyben részesítették és ellátták, a Závja és Tádzsúra nevű településeken lévő menekülttáborokba vitték.

A Moammer Kadhafi diktátor 2011-es bukása óta káosz uralja Líbiát, amely az Európába igyekvő bevándorlók fő tranzitállomása lett. Az Európai Unió segítségével a líbiai hatóságok fokozni tudták a menekülthullám megfékezésére irányuló erőfeszítéseiket. Líbiában számos, afrikai országból érkezett menekült él - többnyire embertelen körülmények között - menekülttáborokban. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legalább 700 ezer illegális bevándorlóról tud az észak-afrikai országban.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS