Minden harmadik bűncselekményt migráns követi el Olaszországban

Hírek.sk 2018. augusztus 27., 11:15

Az elmúlt években egyre több bűncselekmény elkövetőjéről derült ki, hogy nem is olasz állampolgár. A bűnügyi statisztikák szerint az elkövetők 31,9 százaléka bevándorló. Erről közölt egy írást a 888.hu hírportál.

Nigériaiak Olaszországban Fotó: AFP

Az Il Giornale olasz jobboldali lap készített egy hosszabb anyagot arról, hogy az Olaszországban elkövetett bűncselekmények mögött kik állnak. A belügyminisztérium adatai alapján azt írták, hogy az év első hat hónapjában a bűncselekmények 31,9 százaléka mögött állt bevándorló személy, ami drasztikus emelkedést jelent, hiszen tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 27,4 százalék volt.

A lap kiderítette, hogy a bevándorlók körében 5,7 százalékkal emelkedett a szexuális visszaélések száma, 5,1 százalékkal a lopások száma és 5,2 százalékkal a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma.

Az olasz Confcommercio csoport két évvel ezelőtt kiadott egy kutatást, melyben arra próbáltak rávilágítani, hogy a bevándorlók érkezésével nagy mértékben megnőtt az illegális tevékenységek száma. A jelentésben arra is rávilágítottak, hogy a migránsok kétszer nagyobb eséllyel követnek el valamilyen bűncselekményt, mint a helyiek. 

Legalább az illegális bevándorlók fele részt vett már valamilyen kisebb-nagyobb súlyú kihágásban, vétségben" – írták.

A legveszélyesebb csoportnak a nigériai bevándorlókat jellemezték, akik kiterjedt hálózattal rendelkeznek már Olaszországban, elsősorban a drogkereskedelemből és a prostitúcióból tartják fenn magukat. 

Korábban a szicíliai maffia, a Cosa Nostra is háborúba keveredett velük. A szigetországban működő alvilági szervezet a mai napig nagyobb területeket tart ellenőrzése alatt, ahova a helyi lakosokon és a maffiózókon kívül nemigen teheti be más a lábát, még a rendőrök sem. A nigériai bevándorlók azonban beleköptek a maffia levesébe, hiszen saját, rossz minőségű kábítószert kezdtek el terjeszteni az utcákon és speciális prostituálthálózatokat is létrehoztak. Végül fegyveres harc is kitört a felek között, a rendőrök is közbeavatkoztak, akik elfogták a nigériai banda főnökét, Austin Ewosát, akit tíz évre rács mögé juttattak.

Az olasz közvéleményt a legjobban az az eset háborította fel, mikor egy nigériai drogdíler idén év elején brutálisan megölte a 18 éves Pamela Mastropietrót.

Forrás: 888.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS