HIRDETÉS

Mentőautó ütközött kamionnal Dunaszerdahely közelében

hirek.sk 2017. november 02., 16:33
DUNASZERDAHELY. Tehergépkocsival ütközött össze egy mentőautó csütörtökön délután a Dunaszerdahelyi járásban fekvő Hegyéte községnél. A balesetben többen megsérültek.

A helyszínen több sérült személy található – erősítette meg a TASR hírügynökségnek az egészségügyi mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője, Alena Krèová. Mint elmondta, a mentők látják el a sérülteket, és egy mentőhelikopter is a baleset helyszínére érkezett.

Krèová tájékoztatása szerint a mentőautó utasai közül hárman fejsérülést szenvedtek, egy mentősnek pedig eltörött a karja. A sérültek száma még nem végleges. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint nincs halálos áldozata az ütközésnek.

A rendőrök is kint vannak a baleset helyszínén, dokumentálják az esetet – közölte a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Martina Kredatusová.

„A tehergépkocsi sofőrje kanyarodáskor valószínűleg nem adott előnyt a bekapcsolt megkülönböztető jelzésekkel közlekedő mentőautónak. Az első információk alapján négy személy sérült meg, köztük a szállított páciens” – fejtette ki a rendőrségi szóvivő.

Krèová később arról tájékoztatott, hogy a baleset során a mentőautó háromfős személyzete és a páciens, egy 65 éves nő szenvedett sérüléseket. „A beteg a mellkasán sérült meg, őt légi úton a galántai kórházba szállították. A mentőorvos és az egyik mentőápoló súlyosan megsérült, előbbi a fején és a mellkasán, utóbbi a mellkasán. A másik mentőápolónak eltört a válla. Kollégáik, miután ellátták sérüléseiket, a dunaszerdahelyi kórházba szállították őket” – pontosított a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.

0 HOZZÁSZÓLÁS