Megmérgezhették a Berlusconi ellen tanúskodó modellt - VIDEÓ

Hírek.sk 2019. március 16., 17:56

Rejtélyes módon életét vesztette Imane Fadil volt modell, akinek a Silvio Berlusconi korábbi olasz miniszterelnök, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke ellen a bunga-bunga partik miatt indított perben kellett tanúskodnia. A szombati olasz lapok valószínűsítik, hogy a fiatal nőt radioaktív anyaggal mérgezték meg.

Imane Fadil Fotó: AP

A 33 éves Imane Fadil január 29-én került kórházba Milánó mellett, és március 1-jén halt meg ugyanabban az intézményben – közölte Francesco Greco milánói ügyész, aki bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben. A Corriere della Sera című napilap úgy tudja, hogy a kórházban, ahol a fiatal nőt kivizsgálták, hogy megtudják, mi okozta az állapota rosszabbodását, semmit nem találtak, és a mintákat egy paviai szakosított laboratóriumba küldték el.

Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a napilap azt írta, hogy a laboreredmények március 6-án, a nő halála után készültek el, és olyan radioaktív anyagok elegyének jelenlétéről tanúskodtak, amely normális állapotban a természetben nem található.

Képgalériánk:
Silvio Berlusconi Fotó: AP

Imane Fadil 2012-ben a Ruby-gate néven elhíresült perben vált ismerté. Az ügy hátterében a bunga-bunga néven ismert partik állnak: 2008 és 2009 között az akkori olasz miniszterelnök Silvio Berlusconi római, milánói és más olaszországi rezidenciáin rendezett partikon többtucatnyi fiatal nő fordult meg, akik ezért pénzbeli juttatást kaptak Berlusconitól. A nőt tanúként hallgatták meg, ellene nem emeltek vádat. Életéről egy könyvet írt, ennek kéziratát jelenleg a hatóságok tanulmányozzák.

A lányok többségét Gianpaolo Tarantini és társai szervezték be a partikra. Közöttük volt a marokkói származású Karima El Mahroug, más nevén Szívtipró Ruby aki a partik idején még nem töltötte be 18. évét. A Ruby-gate nevű perben Silvio Berlusconit 2015-ben másodfokon felmentették.

Ruby ügyvédje, Egidio Verzini, aki 5 millió eurós kenőpénzről beszélt annak idején a tárgyaláson az idén január végén asszisztált öngyilkosságot követett el.

Forrás: idnes.cz
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS