May nagyon el akarja hitetni, hogy jól járnak a Brexittel

hirek.sk | MTI 2018. szeptember 26., 19:10

Az Európai Unióból való távozás (Brexit) után Nagy-Britannia vonzani fogja a legfényesebb elméket - jelentette ki szerdán, a Bloomberg vállalkozói fórum megnyitóján, New Yorkban Theresa May brit kormányfő.

Fotó: TASR

Az új környezet lehetővé teszi, hogy vonzzuk a legtehetségesebbeket, és az egyik legjobb hely lesz a növekedéshez és az üzlet fejlesztéséhez, bármi is legyen a tárgyalások kimenetele az Európai Unióval - mondta.

"A mozgásszabadság véget ér, de új bevándorlási rendszert alakítanak ki, amely lehetővé teszi az üzleti élet és az egyetemek számára a legjobbak bevonzását az Egyesült Királyságba" - hangsúlyozta.

May megismételte: bízik benne, hogy Nagy-Britannia képes lesz jó kereskedelmi megállapodást kötni az unióval a Brexit utáni időre, de kijelentette azt is, hogy kormánya kész a távozásra megegyezés nélkül is.
A brit kormányfő hangsúlyozta: "bármilyen üzletről is legyen szó, a kilépés után a nagy-britanniai befektetések után kell majd fizetni a legalacsonyabb adót a G20 országcsoportban".

Kormányom teljes mértékben elkötelezte magát amellett, hogy folytassa kétoldalú kapcsolatait a már létező partnerekkel, és "dinamikus, ambiciózus szabadkereskedelmi megállapodásokat kössön az örök barátokkal és új szövetségesekkel" - jelentette ki.

Kormánya nem akar részleges partner lenni az egységes uniós piacon, és nem is akarja aláásni azt - mondta. Súrlódások nélküli kereskedelmet akarunk, ami mindenkinek érdeke - tette hozzá.
Theresa May az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszaka alkalmából tartózkodik New Yorkban.

0 HOZZÁSZÓLÁS