Matteo Salvini súlyos pénzbüntetéssel sújtaná a migránscsempészeket

Hírek.sk 2019. május 11., 15:58

Nagy összegű pénzbüntetéssel sújtaná a migránsokat csempésző, úgynevezett Soros-hajók tulajdonosait Matteo Salvini olasz bevándorlásellenes belügyminiszter és kormányfő-helyettes, aki - mint fogalmazott - az embercsempészet ellen hirdetett még ádázabb harcot.

Az Aquarius a Földközi-tengeren migránsokkal a fedélzetén Fotó: Gabriel Bouys/AFP
Olasz sajtóértesülések szerint Salvini - aki egyben a bevándorlásellenes, jobboldali kormánykoalíciós Liga párt vezetője - a római parlament által tavaly decemberben jóváhagyott biztonsági intézkedéscsomagot erőteljesen szigorítani kívánja.

A belügyminiszter által javasolt új intézkedések mindenekelőtt azokat a magánkézben lévő hajókat sújtanák rendkívül szigorú büntetéssel, amelyek migránsokat vesznek fel a fedélzetükre.

Ezeket a hajókat ugyanis rendszeresen kibérlik a Soros György által finanszírozott álcilvil szervezetek (elsősorban a Proactiva Open Arms, a Sea-Watch, és a SOS Méditerranée), azzal a céllal, hogy azokon átcsempésszék Líbiából Európába a migránsokat.

Salvini - mint a sajtójelentésekből kitűnt - egyebek között azt indítványozta, hogy a hajók üzemeltetői a fedélzetükre vett, minden egyes migráns után 3500-5000 euró pénzbüntetést fizessenek. Ha egy hajó olasz zászló alatt hajózva teszi ezt,az üzemeltetőtől egy évig terjedően megvonnák a működési engedélyt.

Ezenkívül a Salvini által vezetett belügyminisztérium arra törekszik, hogy a közbiztonságra hivatkozva tranzittilalmat léptethessen életbe az olasz nemzeti vizeket használni kívánó hajók számára. A tilalom elrendelése jelenleg még a közlekedési minisztérium hatáskörébe tartozik.

Csaknem egy évvel ezelőtti belügyminiszteri kinevezése óta Salvini a zárt kikötők politikáját folytatja, így a migránsokat csempésző – főleg Soros álcivil szervezetei által kibérelt - magánkézben lévő hajók nem köthetnek ki olasz kikötőkben. Megfigyelők mindenekelőtt ezzel magyarázzák, hogy 2019 eleje óta 91 százalékkal csökkent az Olaszországban partra szálló migránsok száma 2018 hasonló időszakához viszonyítva.
Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS