HIRDETÉS

Marad a felhős, borongós, néhol ködös idő

hirek.sk 2018. január 07., 18:00
POZSONY. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése szerint a jövő hét közepéig marad a felhős, borongós és zömében ködös időjárás, amely minden bizonnyal többségünket nem örvendeztet meg, ugyanakkor az is igaz, hogy farkasordító hidegtől sem kell tartanunk.

Vasárnapról hétfőre virradóan zömében felhős, borult és ködös időre van kilátás, bár itt-ott felszakadozhat a felhőzet. Helyenként enyhe esővel vagy ködszitálással számolhatunk, míg a magasabban fekvő területeken havazhat is. A hőmérséklet éjszaka 2 és 7 fok közé csökken, míg a völgyekben, völgykatlanokban, illetve Zsolna megyében és a Szepességben fagypont körüli értékekre számíthatunk. Szélcsend vagy gyenge légmozgás várható. Délnyugaton 5 m/s-os (20 km/h-ás) keleti, délkeleti szél valószínű.

Hétfőn napközben is marad majd a túlnyomórészt felhős, borongós és ködös idő, bár akárcsak az éjszaka folyamán, nappal is elvékonyodhat néhol a felhőtakaró, ami mindenekelőtt nyugaton, a délutáni órákban fordulhat majd elő. Elvétve ködszitálásra vagy enyhe esőre is számíthatunk, míg a hegyekben hóra is van kilátás. A hőmérséklet előreláthatólag 7-12, tartósabb köd esetén pedig 3-7 fokig emelkedik. 1500 méteres magasságtól kezdődően 3 fok körüli értékeket mérhetnek. Szélcsend vagy gyenge légmozgás valószínű. Nyugaton marad a 3-7 m/s-os (10-25 km/h-ás) keleti, délkeleti szél, míg a Zemplénben a délutáni órákban inkább 2- 6 m/-os (5-20 km/h-ás) északi irányú légmozgás várható.

Kedden is marad az előző napihoz hasonlóan felhős, borongós és ködös idő. Erre a napa is igaz lesz, hogy elvétve felszakadozhat a felhőzet, illetve elszórtan eső vagy ködszitálás is lehetséges, amire főként nyugaton, az esti órákban van kilátás. Éjszaka -3 és +2, délnyugaton +4 fok valószínű. Nappal várhatóan 6-11 fokig kúszik majd fel a hőmérő higanyszála, bár a völgyekben, völgykatlanokban azért hidegebb is lehet. Az 5-10 m/s-os (20-35 km/h-ás) keleti, délkeleti szél helyenként megélénkülve 15 m/s-os (55 km/h-ás) széllökésekkel párosulhat. A hegyekben heves légmozgás valószínű.

Szerdán is felhős, borult, helyenként ködös lesz az idő. Éjszaka elvétve, míg napközben fokozatosan egyre több helyen eredhet el az eső, illetve ködszitálás is lehetséges. A hegyekben havazhat is. Éjszaka 0-5 fok közé hűl le a levegő, míg napközben 3-8 fokot mérhetnek. Az 5-7 m/s-os (20-25 km/h-ás) keleti, délkeleti légmozgás helyenként 15 m/s-os (55 km/h-ás) széllökésekkel párosulhat.

Forrás: shmu.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS