Már legalább száz halálos áldozata van a heves esőzéseknek Japánban

hirek.sk | MTI 2018. július 09., 10:54

Már legalább száz halálos áldozata van a Japán nyugati és középső részét sújtó heves esőzéseknek, áradásoknak és földcsuszamlásoknak - közölték a japán hatóságok hétfőre virradóra.

Illusztráció Fotó: TASR

Szuga Josihide, a japán kormány főtitkára sajtótájékoztatóján elmondta: 87 ember halálát már megerősítették a hatóságok és hétfőn reggel további 13 halottat találtak. Hozzátette: 68 embert eltűntként tartanak nyilván, közülük többnek az ítéletidő által súlyosan érintett Hirosimában veszett nyoma.

A japán polgári védelmi hatóságok a földcsuszamlás- és árvízveszély miatt 5,9 millió embert szólítottak fel arra, hogy hagyják el otthonaikat és menjenek biztonságos helyre. Sokan azonban otthonaikban rekedtek, csak Okajama prefektúrában több mint ezer ember rekedt házak tetején, ahogy az ár elöntötte utcáikat, amikor a közeli Oda folyó három gátja is átszakadt.

A japán rendőrség, tűzoltóság, az önvédelmi erők és a parti őrség mintegy 54 ezer tagja vesz részt a mentési munkálatokban.

A járhatatlan utak mellett sok helyen a vasúti közlekedés is leállt. A japán szállítmányozási minisztérium közlése szerint hétfő reggelig 13 vasúttársaság 37 útvonalon függesztette fel a vasúti közlekedést Japán nyugati felén.
0 HOZZÁSZÓLÁS