2018. szeptember 5., 12:26

Már halálos áldozata is van az USA területét elérő trópusi viharnak

A Gordon nevű trópusi vihar tovább halad az Egyesült Államokban, több államban is szükségállapotot rendeltek el, ugyanis fennáll az áradás veszélye is. Egy halálos áldozata már van a viharnak – írja az ABC.

tropusi-vihar-usa.jpg
Fotó: Joe Raedle
Helyi idő szerint kedd éjszaka a Gordon nevű trópusi vihar Florida után elérte a többi Mexikói-öböl menti amerikai államot is, azaz Mississippit, Louisianát és Alabamát. Mindhárom állam kormányzója szükségállapotot rendelt el,az illetékes hatóságokat mozgósították, többek között gárdisták, katonák és pilóták is készenlétben állnak. Senkinek sem kell pánikba esnie, de mindenkinek komolyan kell vennie a helyzetet– mondta Louisiana kormányzója.

Gordon útját – egyes helyeken óránkénti 70 kilométeres erősségű – viharos szelek és heves esőzések kísérik, utóbbi miatt áradásokat is okozva. A kontinens közepe felé haladva ugyanis lelassult, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségű csapadék lesz egy területen.

Mississippiben és Alabamában már hurrikánra is figyelmeztetnek.

Éjszaka meg is lett az első halálos áldozata a viharnak:egy floridai gyerek meghalt, amikor lakókocsijára dőlt egy fa.A balesetben más nem sérült meg – írja a Fox News. Florida mellett Mississippiben és Alabamában összesen több mint 24 ezer háztartás maradt áram nélkül, főleg utóbbi államban.

Donald Trump elnök arra szólította fel a lakosokat, hogy tartsák be a helyi hatóságok utasításait, és hogy a szövetségi kormány készen áll arra, hogy a segítségükre siessen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.