HIRDETÉS

Magyarországon már influenzajárvány van

hirek.sk 2018. január 24., 16:37
BUDAPEST. A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az illetékes minisztérium.

Idén a harmadik héten három megye kivételével nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

Százezer lakosra vetítve a betegek száma Pest és Fejér megyében, valamint Budapesten a legmagasabb, Csongrádban, Borsod-Abaúj-Zemplénben és Nógrád megyében a legalacsonyabb.

A közlemény szerint a legtöbb beteg a 15-34 éves korosztályból kerül ki, közülük minden negyedik gyerek. A harmadik naptári héten végzett laboratóriumi vizsgálatok 19 influenza B, és egy influenza A vírust azonosítottak.

Az influenzás megbetegedések miatt péntektől látogatási tilalom lép életbe Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS