Maga alatt vágja a fát az EU, ha nem veszi figyelembe az emberek követeléseit

Hírek.sk 2018. szeptember 08., 18:08

Arra figyelmeztette az olasz kormány infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztere az Európai Uniót, hogy maga alatt vágja a fát, ha nem veszi figyelembe az emberek követeléseit. Danilo Toninelli írásban adott interjút a dpa-nak, amely szombaton publikálta a cikket.

Danilo Toninelli Fotó: ANSA

Az Európai Unió egy bürokratikus és pénzügyi elefántcsonttorony,amely ha nem tud úrrá lenni önzésén, nagy bajba kerül - írta Danilo Toninelli. A 44 éves politikus, aki az olasz parti őrséget és a migránsok tengeri mentését is felügyeli, leszögezte, hogy a bevándorlási válságot európai szinten kell megoldani.

Képgalériánk:
Illeglis migránsok Olaszországban Fotó: Archívum

Az olaszok azért dühösek az Európai Unióra, mert úgy tűnik, képtelen megérteni, saját sorsa függ a megoldástól- írta a miniszter. Danilo Toninelli az interjúban nagyon jónak minősítette az olasz kormány első száz napban végzett munkáját, mert a kabinet visszavonta a munkaadóknak kedvező munkaügyi reformot, elfogadott egy korrupcióellenes törvényt, valamint kiderítette az autópálya-fenntartó magáncégek "titkait".

Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes pénteken jelentette be, hogy a kormány az autópálya-üzemeltetés mellett felülvizsgálja a televíziós, a távközlési és a vízgazdálkodási koncessziókat is.

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS