Ma este fellélegzik a bolygó

Hírek.sk 2019. március 30., 17:58

Ma este egy órára újra sötétbe borul bolygónk a Föld órája kezdeményezés ideje alatt. Tavaly az emberiség harmada, mintegy 2,5 milliárd ember csatlakozott az akcióhoz, és idén is hasonló részvételre számítanak.

Párizsban ezt tervezik Fotó: AFP

Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője elmondta: szervezetük a Föld egészségi állapotának hanyatlása ellen küzd, szerintük a civil akciókkal jelentős befolyást lehet gyakorolni a döntéshozókra. De szükség van egyéni vállalásokra is, mivel az er­deink területe másodpercentként több mint egy futballpályányit csökken, és a magyar lakosság is úgy él, mintha 1,9 Föld állna rendelkezésére.

A Föld órája kezdeményezés 2007-ben indult Sydney-ben: azt kérték az emberektől, hogy este fél kilenc és fél tíz között kapcsolják le otthonukban a fényeket, még a város díszvilágítása is kialudt – mondta Antal Alexa. Azóta rengeteg város és ország csatlakozott az akcióhoz, amely mára a világ legnagyobb önkéntes civil kezdeményezésévé vált: tavaly 188 országból 2,5 milliárd ember vett részt benne.

Pozsonyban és más szlovákiai városokban elsősorban a műemléképületek és más látványosságok megvilágítását tervezik lekapcsolni.

Forrás: Magyar Nemzet
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS