Lezuhant egy kisrepülőgép Svájcban, egy másik is balesetet szenvedett

Hírek.sk 2018. augusztus 05., 10:59

Több utassal a fedélzetén lezuhant egy kisrepülőgép a svájci Luzern mellett szombaton, a katasztrófának több halálos áldozata van – közölte Nidwalden kanton rendőrsége. A tragédiának négy halálos áldozata van, egy kétgyermekes helyi család tagjai.

Helikopterről oltják a tüzet Fotó: Urs Flüerer

A repülőgép roncsai teljesen kiégtek. Turisták nem utaztak rajta – tájékoztatta a dpa-t egy rendőrségi szóvivő további részletek ismertetése nélkül. A szerencsétlenség Hergiswil mellett, Luzerntől mintegy tíz kilométerre délre következett be. A mentési munkálatok tartanak, de mivel a helyszín, egy erdős terület, nehezen megközelíthető, lassan haladnak.

A zuhanás helyszínén tűz alakult ki. A lángokat egy tűzoltó helikopter próbálja eloltani, hogy a mentőalakulatok eljussanak a roncsokhoz.

Egy másik baleset is történt szombaton Svájcban. A Ju-52-es típusú - 1939-ben készült - gép a rendőrség közlése szerint a Piz Segnas hegység nyugati oldalán, 2540 méteres magasságban csapódott földnek. Az áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, a gépen 17 utas és háromfős személyzet fér el.
A járatot egy olyan cég üzemelteti, amely az Alpokat bemutató körrepülésekre szakosodott.

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS