HIRDETÉS

Lezárták a teherforgalom elől a Vernár-, a Dóvali- és a Sujtó-hágót

hirek.sk 2018. február 03., 09:34
POZSONY. Sűrű havazás miatt lezárták a teherforgalom elől a Vernár-, a Dóvali- és a Sújtó-hágót. A Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) honlapján közöltek szerint a D1-es autópálya Csorba-Eperjes (Štrba – Prešov) szakaszán 100 méterre csökkent a látótávolság.

A jeges útburkolatra való tekintette elsősorban az I/16-os Szoroskő-nyereg (Soroška – sedlo), az I/18-as Vichodna (Východná), az I/66-os Strednica, I/66-os Kriványpusztamező (Pusté Pole), az I/68-as Kriványpusztamező-község (Pusté Pole-obec) és az I/72-es Zbojská.

Heves esőzés miatt 10 méteres a látótávolság Pelsőcön (Plešivec), Csetnek (Štítnik) és Rozsnyó (Rožòava). A II/584-es Szívecske - Sebesér (Srdieèko – Bystrá) szakaszán kivétel nélkül hólánc használata szükséges, míg a II/531-es úton, a Rimaszombati (Rimavská Sobota) és Nagyrőcei (Revúca), illetve Nagyrőcei és Breznóbányai (Brezno) járás határán a 10 méteres hosszt meghaladó gépjárművek esetében kötelező a hólánc. 

A hágók járhatóak, az útburkolat javarészt nedves. Kivéve a Zúgó- (Podspády), a Trencsénmakói- (Makov), a Besník-Hágó, a Branyiszkói- (Branisko), a Facskói- (Faèkov), az Ördöglakodalma (Èertovica), a Dobsinai- (Dobšiná), a Kriványpusztamezői (Pusté Pole), a Huti- (Huty), a Vernár- (Vernár), Sú¾ová-, és a Grajnár-hágó, amelyeket 3 cm-ig terjedő, friss, kásás hóréteg borít. A Herlányi-hágót (Herlianske sedlo) 2 cm-es letaposott hóréteg borítja.

A Nagyrőcei járásban, Murányalja (Muráò) kataszterében, pénteken az esti órákban egy kamion fordult keresztbe a hófedte úton. Egy síelésből visszatérő gyermekeket szállító autóbusz is megrekedt az útszakaszon – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zuzana Farkasová az Országos Tűzoltó és Mentőszolgálat Parancsnokságának (HaZZ) munkatársa.

„A helyszínre a HaZZ evakuációs autóbusza érkezett ki, amely a gyerekeket egészen úticélukig, Osgyánig (Oždany) szállította" – tette hozzá Farkasová. Az eset során senki sem sérült meg.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS