Kövekkel dobálták meg a leghíresebb francia séf éttermét

hirek.sk | MTI 2019. július 20., 21:01

Kövekkel dobálták meg a leghíresebb francia séf éttermét, így ünnepelték szurkolói az algériai focicsapat győzelmét.

Algériaiak birtokba vették az éjszakai Párizst Fotó: WWW.VALEURSACTUELLES.COM

„Franciaország gyarmatosította Algériát, most mi tesszük ugyanezt velük" – kiabálták algériai szurkolók az Algériai-Szenegál Afrika kupadöntő után Párizsban, a Champs-Elysées-n. Ebben a mondatban - a maga abszurditásán és agresszivitásán túl - semmi újdonság nincs, ez egy visszatérő fenyegetése a Franciaországban élő, egykori francia gyarmatról származó első vagy akár többedik generációs bevándorlóknak. Most éjjel szabályosan ellepték Párizs leghíresebb sugárútját az algériai mingránsok a kupadöntő után, azonban köszönhetően a példátlanul sok rendőrnek, elmaradt a nagyobb atrocitás Párizsban. Nem maradt el viszont Lyon-ban, ahol az összetört motorok mellett kövekkel dobálták meg Paul Bocuse, világhírű francia séf éttermét, a Bellecour-t. Nem lehet véletlen a támadás: Paul Bocuse a francia hagyományok, a francia kultúra és természetesen a "jól élni" létforma jelképe.

 Algéria 1:0-ra legyőzte Szenegált az Afrika Kupában, így tegnap éjjel ismét az utcára vonultak az algériai migránsok Párizsban, szabályosan ellepték Párizs főutcáját, a Champs-Élysées-t. 

A Champs-Élysées sugárutat most sokkal több rendőr biztosította mint a múlt héten, amikor durva vandalizmusba fordult az algériai migránsok ünneplése. Algériai migránsok megtámadták a tours-i városházát és kitűzték az algériai lobogót. Miután letépték a hivatalosan ott levő franciát.

A Les Valeurs Actuelles konzervatív hetilap a tegnapi meccs után kialakult állapotokról úgy fogalmazott, hogy valóságos algériai embertömeg hömpölygött végig Párizs legnagyobb sugárútján. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a Champs-Elysées melletti utcákban levő kisebb boltok tulajdonosai is az üzletük védelméért aggódtak, többen bedeszkázták a kirakatukat. Volt, aki csak néhány perccel azelőtt végzett a kirakata védelmével, hogy véget ért volna a kupadöntő. Az interneten máris fénysebességgel terjed egy algériai fényképe, aki magasra emel egy letépett párizsi utcatáblát, amelyen az algériai nemzeti hős, a franciaellenes Émir Abd El –Kader neve szerepel.

Több francia ember érezte úgy, hogy Párizst szabályosan elfoglalták az algériaiak.

Lyonban ismét tomboltak az algériai migránsok a meccs után, motorokat döntögettek, kövekkel dobálták meg Paul Bocuse, világhírű francia séf éttermét is, a Bellecour-t.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS