Koncertet ad Rimaszombatban Andreas Varady

hirek.sk 2017. január 06., 13:15
RIMASZOMBAT. Január 20-án, pénteken szülővárosába, Rimaszombatba látogat Andreas Varady, a 19 éves csodagyerek, akiről menedzsere, Quincy Jones –aki egykoron Michael Jackson és Frank Sinatra menedzsere volt – nemes egyszerűséggel azt állítja, hogy a világ egyik legtehetségesebb zenésze.

A koncertre, amelyen Andreas Varady édesapjával, Bandival, öccsével, Adriánnal és Radovan Tariška szaxofonművésszel lép fel, a városi művelődési központban kerül sor 19.00 órától.

Andreas Varady, vagyis Várady András kilencéves volt, amikor a szüleivel együtt Írországban próbált szerencsét, Limerick és Cork utcáin. S ahogy a mesében lenni szokott, megtalálta őket a szerencse egy menedzser személyében, s 13 évesen már a híres londoni Ronnie Scott’s klubban játszott, de meghívást kapott a világ leghíresebb dzsesszfesztiváljára, Montreux-be, s megjelenik a Guitar Player címlapján is. Montreux-ben hallgatta meg, fedezte fel és vette a szárnyai alá Quincy Jones, aki egykoron Frank Sinatra és Michael Jackson menedzsere is volt.

Az elmúlt években Andreas a világ számos híres dzsesszfesztiválján lépett fel, Szlovákiában jelölést kapott a Kristályszárny díjra is. A Verve Kiadó gondozásában 2014-ben megjelent a második hanghordozója is. Tavaly nyáron egy Prága melletti stúdióban a harmadik lemez anyagát is felvették, amelyen Benito Gonzalez zongoraművész is helyet kapott.

Rimaszombatban az eddigi teljes életműből válogatnak majd. A koncertre – amellyel a szervezők A magyar kultúra napja előtt is tisztelegnek – jegyek válthatók a rimaszombati és a tornaljai Tompa Mihály Könyvesboltban, a füleki városi művelődési központ bárjában Bozó Róbertnél, valamint a rimaszombati Turisztikai Információs Központban. A belépő elővételben 10 euróba, míg a koncert helyszínén 12 euróba kerül.

0 HOZZÁSZÓLÁS