Komáromban épít gyárat a Woory Industries

hirek.sk 2014. november 28., 08:50
SZÖUL. Magyarországot választotta következő befektetése helyszínéül az autóalkatrészeket gyártó dél-koreai Woory Industries: a járműipari cég Komáromban építi fel új, tizedik üzemét - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Szöulban rendezett dél-koreai-magyar üzleti fórumon.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a középvállalat 2015-2018 közötti beruházásának értéke mintegy 35 millió dollár (8,6 milliárd forint) lesz, első lépésben 120 új munkahelyet hoz létre majd, de később a foglalkoztatottak száma elérheti a 250-et.

A projekt jelentőségét hangsúlyozva a miniszter kiemelte, hogy a beruházás segíthet a komáromi Nokia-gyár bezárása miatti munkaerő-piaci helyzet megoldásában is.
Szijjártó Péter azt is mondta, hogy Magyarország "az európai járműipar zászlóshajója", amit minden újabb autóipari beruházás tovább erősít.

Orbán Szöulban magyarországi befektetésekre biztatta a koreai cégeket

Magyarországi befektetésekre, a magyar gazdaságstratégia nyújtotta előnyök kihasználására biztatta a dél-koreai cégeket Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Szöulban rendezett dél-koreai-magyar üzleti fórumon.

A csaknem 200 dél-koreai és magyar üzletember előtt a kormányfő több magyar gazdasági ágazatot is a dél-koreaiak figyelmébe ajánlott. Külön felhívta a figyelmet a magyar mezőgazdaságra és élelmiszeriparra, mivel a magyar élelmiszer-biztonsági szabályozás a legszigorúbb Európában, a magyar alkotmány pedig teljes GMO-mentességet ír elő. Ez azt jelenti, hogy a magyar élelmiszerek teljesen biztonságosak és egészségesek - mondta.
 

A dél-koreai cégeket magyarországi beruházásokra biztatva a miniszterelnök a lehetséges területek között megemlítette például a vízgazdálkodást, a vegy- és egészségipart, valamint a környezetvédelmet.

Orbán Viktor megerősítette azt a magyar kormányzati célt is, hogy Európán belül Magyarországon legyen a legolcsóbb az energia ára az ipari szereplőknek. Kormánya gazdaságpolitikáját bemutatva a miniszterelnök úgy fogalmazott, bizonyítékát adták annak, hogy bizonyos gazdasági dogmákat le kell győzni.
Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS