Kilenc évre ítélték Antonino Vadalát

hirek.sk | TASR 2019. október 10., 13:25

A velencei bíróság szerdán (október 9.) kilenc év és négy hónapi szabadságvesztésre ítélte Antonino Vadala üzletembert.

Archív felvétel Fotó: TASR

Az ítélet szerint kokaint csempészett Dél-Amerikából az olaszországi Kalábria tartományba. Vadala mellett további 17 gyanúsítottat ítéltek el az ügyben. Az ítéletről a Gazzetta del Sud című regionális újság számolt be.

Az olasz lap azt is kiemelte, hogy arról a Vadaláról van szó, akit korábban Ján Kuciak újságíró és jegyese gyilkosságával is összefüggésbe hoztak, valamint vizsgálatot is folytattak ellene.

Vadalát 2018 márciusában európai elfogatóparancs alapján fogták el Nagymihályban. A médiában megjelent információk szerint a vállalkozó az idén Törökországba szállíthatott húst a Balkánon keresztül, miközben ezt az ügyletet kábítószer szállítására is kihasználhatta.

FRISSÍTÉS

A pénzügyi rendőrség 2015-ben leplezte le a maffiacsoportot, amely ugyanezen év júniusa és decembere között 600 kilogramm kábítószert csempészett be az országba egy velencei kikötőn keresztül. A drogot gyümölcsszállítmányokban rejtették el. Ha az említett mennyiséget sikerült volna eladniuk, a csempészek mintegy 60 millió eurót kereshettek volna.

Vadala enyhébb büntetést kapott, mint amilyet a maffiaellenes harcra szakosodott járási ügyészség eredetileg javasolt. Az ügyész 11 évre küldte volna rács mögé a drogcsempészéssel vádolt vállalkozót. Vadala ügyvédei Antonio Mazzone és Pietro Bertone voltak.

A 18 vádlottat – beleértve Vadalát is – összesen 200 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS