Két tüntetőt lelőttek Nicaraguában - VIDEÓVAL

Hírek.sk 2018. július 22., 16:47

A tüntetők ellen kivezényelt katonák két diákot megöltek egy templom előtt.

Fotó: AP
Helyi egyházi források szerint a rendőrök és paramilitáris erők több órán át lőtték az Isteni Irgalmasság-templomot, míg végre a katolikus egyház közvetítésére a bent rekedtek távozhattak onnan.

Tüntető diákok egy csoportja, amely előzőleg a Nemzeti Autonóm Egyetemen elbarikádozta magát, péntek este menekült át a közeli templomba.

Golyó ütötte nyomok tanúskodnak egy managuai templom elleni támadásról.
A gyülekezetet azért vették ostrom alá, mert a feltételezések szerint a szandinista Daniel Ortega elnök bírálóit rejtegette.

Az egyetemisták azonban elutasították a katolikus templom oltalmát, amikor az Ortegához hű fegyveres lövöldözni kezdett rájuk.

Az Egyház sosem vesz részt puccs szervezésében. Az egyház közvetít a felek között – amint azt a kormány is kérte. Mi tehát csak annyit teszünk, hogy helyet biztosítunk az egymással szemben álló feleknek. Az Egyház csak a békét hirdeti – nyilatkozta Erick Alvarado, pap.

A jelentések szerint két embert öltek meg az Ortegához hű erők a tüntetők elleni ostromban.

Nicaraguában április óta tartanak a tiltakozások, amikor Ortega, a korábbi marxista gerillavezér bejelentette, hogy költségvetési takarékosság miatt csökkenti a nyugdíjakat.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: euronews.com
0 HOZZÁSZÓLÁS