Katonai támaszpontot támadtak meg a szomáliai terroristák, többen meghaltak

hirek.sk | MTI 2018. július 23., 09:21

Katonai támaszpont ellen követett el pokolgépes merényletet az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet az afrikai ország déli részén, a támadásban 27 katona vesztette életét - közölte a csoport hétfőn.

Illusztráció Fotó: Feisal Omar/Reuters

"Először egy öngyilkos merénylő levegőbe röpítette autóját, majd megrohamoztuk a támaszpontot" - mondta el Abdiasis Abu Musab, az al-Shabaab katonai szóvivője.

A Kismayu kikötővárostól mintegy 50 kilométerre található Baar Sanguni bázisról többen a közeli dzsungelben kerestek menedéket. A szomáliai hadsereg erősítést küldött a helyszínre - közölte Majo Mohamud Aden katonatiszt.

Egyelőre csak annyit tudunk, hogy egy robbanást követően heves összecsapások kezdődtek a bázist lerohanó al-Shabaab és a szomáliai erők között" - tette hozzá.

A robbanást a közeli települések lakói is hallották.
"Hatalmas robbanást hallottunk a kora reggeli imát követően" - mondta Osam Abdullahi jamamei lakos. "Majd puskaropogás hallatszott Baar Sanguni irányából" - fűzte hozzá.

Az al-Shabaab legutóbb júniusban támadta meg ugyanezt a bázist. Akkor hét katona megsebesült. A terrorszervezet célja, hogy megdöntse a mogadishui kormányt, átvegye a hatalmat Szomáliában, és bevezesse az iszlám törvénykezést.
0 HOZZÁSZÓLÁS