HIRDETÉS

Katasztrófavédelmi javaslatok a Mohi Atomerőmű vonatkozásában

2011. február 15., 17:39
Budapesten, a Belügyminisztériumban tartotta tizenegyedik ülését a Magyar-Szlovák Belügyi Vegyes Bizottság. A magyar delegációt dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, a szlovák delegációt dr. Maroš Žilinka belügyi államtitkár vezette.
A Bizottság a 2010-ben elért eredmények vonatkozásában megállapította, hogy problémamentes és hatékony a bűnüldöző szervek közötti kooperáció, különös tekintettel a kábítószer-kereskedelem elleni közös fellépés területére. A testület pozitívan értékeli azt is, hogy szorosabbá vált az együttműködés a határon átnyúló üldözés, az ellenőrzött szállítás és a tanúvédelem területén.
A vegyes bizottság áttekintette a Hernád vízgyűjtő területének ügyét. A két ország katasztrófavédelmi hatóságainak szoros együttműködése e területen kiemelten fontos. A magyar fél tájékoztatta szlovák tárgyalópartnereit a magyar EU elnökség belügyi prioritásairól, így a szervezett bűnözés elleni harc napirenden tartásáról, a Keleti Partnerség programról, a közúti közlekedésbiztonság fejlesztéséről és a Közös Európai Menekültügyi Rendszer kialakításának témaköréről.

Fotó: aktualne.centrum.sk


2011-ben további lépések várhatók a közúti szabálysértések miatt kiszabott büntetések hatékonyabb behajtása érdekében a két ország vonatkozásában. A Bizottság fontosnak tartj a menekültügyi területen történő együttműködés elmélyítését, a két ország közötti tolonc egyezmény megújítását, ami követi az uniós joganyagban bekövetkezett változásokat.
A magyar fél ismertette katasztrófavédelmi javaslatait a Mohi Atomerőmű bővítésével kapcsolatban. A szlovák tárgyalópartner ígéretet tett arra, hogy ezekről az észrevételekről tájékoztatni fogja a Szlovák Köztársaság illetékes szerveit.
0 HOZZÁSZÓLÁS