2018. szeptember 10., 13:32

Kamion hajtott a moldáv köztársasági elnök konvojába

Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap délelőtt a moldáv fővárostól, Kisinyovtól nem messze. Az államfő gépkocsikonvojába belehajtott egy kamion. Ivan Dodon, moldáv köztársasági elnököt is kórházba kellett szállítani – számolt be a brit BBC hírtelevízió.

moldovan-elnok.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: archívum
Igor Dodon, Moldova köztársasági elnöke állítólag „pár karcolással megúszta” a balesetet annak ellenére, hogy az őt szállító gépkocsinak is nekiütközött a szemközti sávból érkező, épp előzésben lévő kamion. Az államfőt megfigyelésre azért kórházba szállították.

Helyi médiabeszámolók szerint az 5-6 autóból álló konvojból legalább két gépkocsinak ütközött neki a nagy teherautó, aminek következtében a második autó fel is borult. Abban utazott az államfő édesanyja, akit súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak a moldáv főváros egyik kórházába.

Ütközés
Ütközés
Fotó:  archívum

A helyi hatóságok a figyelmetlen kamionsofőrt okolják a történtekért, akit egyébként őrizetbe is vettek.

Az oroszbarátnak tartott 43 éves köztársasági elnök 2016 óta áll a 2 és fél milliós ország élén, azonban rendszeresek a konfliktusai a nyugatbarátnak tartott kisinyovi kormánnyal, elsősorban Pavel Filip miniszterelnökkel.

moldovan-elnok.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.