Jelentősen emelkedett a halálos áldozatok száma Indonéziában

hirek.sk | MTI 2018. augusztus 09., 13:35

Legfrissebb adatok szerint 319-en vesztették életüket az indonéziai Lombok szigetét vasárnap megrázó, 6,9-es erősségű földrengésben - közölte Wiranto indonéziai belbiztonsági miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A földrengés hatalmas pusztítást végzett Fotó: archívum

A katasztrófavédelem vezetője, Nyoman Sidekarya korábban 227 halálos áldozatról számolt be.

A katasztrófában 1400-an súlyosan megsérültek, és 156 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat. Több ezer épület rongálódott meg.

A vasárnapi földmozgást 355 utórengés követte, közülük az egyik legerősebbet, a Délkelet-ázsiai Meteorológiai és Földtani Intézet szerint 6,2-es erősségűt, csütörtökön mérték - mondta el Sutopo Purwo Nugroho katasztrófavédelmi szóvivő.

Képgalériánk:
Itt volt a rengés epicentruma Fotó: archívum

A mentőcsapatok csak nagy nehézségek árán tudnak eljutni bizonyos térségekbe, mert a földrengés szinte járhatatlanná tette az utakat a sziget északi és keleti részén.

"Egyelőre várjuk, hogy hírt kapjunk a sziget északi részének egyes területeiről, de az már most egyértelmű, hogy a vasárnapi földrengés különösen pusztító volt" - írta közleményében a vöröskereszt lomboki csapatát vezető Christopher Rassi. "Szerdán olyan falvakban jártam, amelyek a földdel váltak egyenlővé" - tette hozzá.

Az indonéziai hatóságok elmondták, hogy nagy szükség van egészségügyi dolgozókra, illetve élelmiszerekre és gyógyszerekre a katasztrófa sújtotta területeken. Az indonéziai vöröskereszt jelezte: tíz mobilkórházat telepített a sziget északi részén.

0 HOZZÁSZÓLÁS