HIRDETÉS

Iszlamista terrorcsoportot számoltak fel a Krímen

hirek.sk 2017. október 11., 17:44
MOSZKVA. Felszámolták a Hizb ut-Tahrir al-Iszlami elnevezésű terrorszervezet egy hatfős sejtjét az orosz hatóságok Bahcsiszerájban - közölte szerdán a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) krími parancsnoksága.

Az FSZB további részleteket nem közölt a nyomozás érdekeire hivatkozva. A Hizb ut-Tahrir al-Iszlami (Iszlám Felszabadítás Pártja) nemzetközi szervezetet 1953-ban Jeruzsálemben alakították meg, célja a muszlimok lakta országok összevonása egy egységes kalifátus égisze alatt. A csoportot Oroszországban 2003-ban, az Ukrajnától elcsatolt Krímben pedig 2016-ban nyilvánították terrorszervezetnek.   

A kiemelt bűnügyekben illetékes orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán közölte, hogy orosz külképviseletek ellen 2014 és 2016 között indított támadások miatt, távollétükben elrendelte négy ukrán állampolgár, köztük Volodimir Paraszjuk parlamenti képviselő letartóztatását, valamint nemzetközi körözést adott ki ellenük.   

Paraszjuk az SZK szerint 2016-ban az Oroszország lembergi (lvivi) főkonzulátusa elleni támadásban és az orosz zászló ottani megalázásában vett rész. A mások három körözött Volodimir Romancev, Alekszej Bakaj és Volodimir Nazarenko.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS