HIRDETÉS

Ígéretesen alakul az Amerikából hazatért Hodek Áron zenészkarrierje

hirek.sk 2018. február 12., 20:14
KOMÁROM, LOS ANGELES. December elején elsőként mutattuk be olvasóinknak a csupán hétéves komáromi basszusgitárost, Hodek Áront, aki játékával korát meghazudtoló módon kezdi elkápráztatni a közönséget és a zenészvilágot.

A most húszéves „csodadobos“, Hodek Dávid öccse január 19-31. között az édesapjával és bátyjával együtt részt vehetett a koncertekkel, workshopokkal és showműsorokkal színesített Los Angeles-i NAMM hangszer-kiállításon, ahol egy piacvezető húrgyártó cég reklámarcává vált, továbbá a legendás basszusgitáros, Bootsy Collins beválasztotta őt készülő nagyszabású produkciójába, az Elegee vállalattól pedig gitárt kapott ajándékba. Minderről szüleivel együtt február 12-én a helyi Zichy-pontban megrendezett sajtótájékoztatón számolt be a tehetséges zenészpalánta.

Január 5-én a kis Áron a komáromi Rév-Magyar Kultúra Házában adott önálló teltházas koncertet. Az est során a közönség adományaiként összegyűlt pénzt további támogatásokkal és saját megtakarításaikkal együtt a várva várt amerikai útra fordították.

A hétfői sajtótájékoztatón Áronon kívül hároméves Simon öccse is képviselte a családot, Dávid időszerű lengyelországi útja miatt azonban az eredeti terve ellenére mégsem lehetett jelen. Hodek Szilárd, az édesapa elöljáróban leszögezte: nagyon bízott abban, hogy sikerül kijutniuk az Egyesült Államokba, mert úgy érezte, hogy ott a helyük a zenészek Mekkájának számító NAMM hangszer-kiállításon. Azért is, mert Áronnak Isntagrammján már hozzávetőleg 30 ezer követője van, akiknek a 80 százaléka amerikai zenész és rajongó. Bruno Mars Grammy-díjas amerikai énekes, dalszerző és zenei producer zenekarával pedig a világhálóbeli sikere láttán felajánlotta neki, hogy megajándékozza őt egy kiváló minőségű basszusgitárral.

A DR-Strings húrgyártó reklámarcává vált az ifjú tehetség

Hodek Szilárd azt is elmondta, Rosa Daza, az élvonalbeli DR-Strings húrgyártó vállalat elnöke hívta meg őket, ugyanis Áronnak felkínálták, hogy váljon a cég legifjabb reklámarcává. A kis komáromi zenész szívesen élt a megtisztelő ajánlattal, s a média képviselőinek azt is megmutatta, hogy már az ő fotója található a vállalatvezető névjegykártyájának hátulján. E lehetőségnek köszönhetően a szüleinek jó ideig nem kell kézzel készített, kiváló minőségű húrokra költeniük.

Ahogy az oldott légkörű sajtótájékoztatón elmondták, a Los Angeles-i zeneboltok felkeresése és hozzávetőleg 200 márkás gitár kipróbálása is nagy örömmel töltötte el Áront. Január 25-én azonban a minden évben a zenészvilág krémjét, többszörös Grammy-díjas zenészeket is vonzó „NAMM-fesztiválon" első alkalommal koncertezhetett, majd további fellépéseken, muzsikushírességek társaságában csillogtathatta meg talentumát.

Bootsy Collins nagyszabású produkciójába is beválasztotta Áront

Január 27-én személyesen találkozhatott Bootsy Collins-szel, a stílusteremtő basszusgitárossal, s egy tízéves fiúval együtt játszottak az élő legendának. Játékuk annyira elnyerte a mester tetszését, hogy nem csak egy-egy díszes kalappal ajándékozta meg őket, hanem azt is megígérte nekik, hogy hamarosan készülő világprodukciójában ifjú tehetségeknek, köztük Áronnak is lehetőséget ad fellépni. A hihetetlenül nagy gesztus részleteiről a közeljövőben folynak majd tárgyalások. Mondhatnánk: sikerre termett a kislegény, aki még a keresztnevét is egy közismert zenészről, Aaron Spears dobosról kapta, s most az óceánon túl személyesen is találkozhatott „névadójával“.

A sajtótájékoztató főszereplője elmesélte: nagyszerűen érezte magát Amerikában, ahová bármikor szívesen vissza térne. Édesapja azt is elárulta, hogy ha sikerül előteremteniük a szükséges anyagiakat, akkor talán a télihez hasonló nyári hangszer-kiállításra is kiruccanhatnak. Áron sok szép élménye közül a négy és félezer fős befogadóképességű Los Angeles-i templomban tartott baptista szentmisét, illetve az azon fellépő Gospel-kórus és -zenekar produkcióját emelte ki, ami teljesen lenyűgözte Hodekékat. Ráadásul Áron a sok vérbeli néger muzsikus egyik próbáján velük együtt zenélhetett. Időközben az „angyalok városába“ érkezett a család barátjának számító Radics Gigi az édesapjával, aki egy másik misén Stevie Wonderrel is találkozhatott, de sajnos, a Hodek családnak már korábban haza kellett utaznia.

Jeles külföldi zenészek is közreműködnek a komáromi talentum első lemezén

Végezetül azt is elmondták, hogy áprilisra készül el a szépreményű kis zenész méretre szabott basszusgitárja – az Elegee gitárgyártó vállalat ajándéka, és hamarosan nekiállnak Áron első lemeze elkészítésének is, amely producere Dávid bátyja lesz. A hanghordozón több olyan jeles zenész is közreműködik majd, akik ezt Hodekéknek Amerikában személyesen nagyon szívesen megígérték. A tervezett Bootsy Collins-turné pedig újabb nagy löketet adhat a felvidéki kis gitáros ígéretesen alakuló karrierjének, aki az újságírók előtt ízelítőt is nyújtott fergeteges gitárjátékából.

0 HOZZÁSZÓLÁS