HIRDETÉS

Húsvét a Galántai Honismereti Múzeumban

hirek.sk 2018. március 06., 17:12
GALÁNTA. A húsvéti hagyományokat szeretné továbbra is életben tartani és átmenteni a fiatalabb generációk számára a Galántai Honismereti Múzeum, amely március 24-én vár mindenkit a Családi nap – Húsvét a múzeumban c. rendezvényére.

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amelyen Jézus Krisztus halálára és feltámadására emlékezünk. Ugyanakkor a tavasz érkezésének ünnepe is volt a húsvét, melyhez számos népszokás kapcsolódott. Ezt a hagyományt szeretné továbbra is életben tartani és átmenteni a fiatalabb generációk számára a Galántai Honismereti Múzeum.

A múzeum március 24-én, szombaton 13-tól 17 óráig szeretettel vár mindenkit a Családi nap – Húsvét a múzeumban c. rendezvényére. Az alkotóműhelyben húsvéti képeslapok és hímes tojások készülnek majd, a kézművesek megtanítják az érdeklődőket korbácsot fonni és bemutatják a drótozott tojás technikáját. Népviseletbe öltözött fiatalok és citerazene idézi a régi húsvétok hangulatát, amikor még az ünnep nem múlhatott el locsolkodás nélkül. A legkisebbek ismét örülhetnek az állatsimogatónak, illetve a népi játékoknak a múzeum udvarán. A rendezvény ideje alatt megtekinthetőek az állandó tárlatok és az Avarok és szlávok a Dunától északra c. új időszakos kiállítás is.

A belépés ingyenes. A program Galánta Város támogatásával valósul meg.

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS