HIRDETÉS

Honda Kupa – magyar gyerekek síbajnoksága Dóvalon

hirek.sk 2018. február 12., 10:37
DÓVAL. Magyarországi gyerekek országos síbajnokságát tartották hétvégén Dóvalon. Az amatőr versenyen több korosztályban 250 gyerek mérte össze tudását egyfutamos óriás-műlesiklásban. A cél az volt, hogy minden induló biztonsággal beérjen a célba.

Nagy várakozásokkal vágtak neki a 2018-as Honda Kupa távjának az indulók. „Nagyon, nagyon izgulok. Olyan sportolók jöttek a mi korcsoportunkban, akik már sokszor voltak itt, úgyhogy szerintem első nem leszek” – mondta az egyik versenyző, Lipcsei Linett.

A legifjabb versenyző négy éves, a legidősebb korosztály pedig a 16 éveseké. Az amatőr síversenynek már hagyománya van, hiszen idén 26. alkalommal rendezték meg. A fiatalabb versenyzőknek 350, míg az idősebbeknek 500 métert kellett teljesíteniük.

A síverseny igazgatója szerint a cél 26 éve az, hogy megszerettessék a gyerekekkel a téli sportot, és hogy az amatőr versenyzőknek is legyen hivatalos megmérettetése.

„Minél több versenyzőt úgymond kitolunk a versenyünkből, annál több amatőr jön szívesen. Tehát az elején féltünk attól, hogy már több gyereket eltiltottunk, mint ahány gyerek eljön. Most is kb. 250 versenyző van kitiltva, és mégis itt van 250 gyermek” – magyarázta Fehér Gyula, a Honda Kupa 2018 versenyigazgatója.

A gyerekek 13 korosztályban indultak a síversenyen. A lányok és a fiúk külön csoportokban.

Miroslav Dobrota, a Park Snow Donovaly marketingmenedzsere hangsúlyozta, örülnek neki, hogy náluk rendezik meg a megmérettetést. „A gyerekekben látjuk jövőt. Ha ezek a gyerekek itt kezdenek síelni, bízunk abban, hogy amikor felnőnek, akkor is ide fognak járni, s aztán majd az ő gyerekeik is” – jegyezte meg.

A versenyt ünnepélyes eredményhirdetés zárta. A győztesek kupákat és ajándékokat kaptak, de minden résztvevőnek jutott oklevél.

0 HOZZÁSZÓLÁS