HIRDETÉS

Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen

hirek.sk 2018. február 20., 11:03
POZSONY. A főváros elsősorban magasabban fekvő területein egészen az éjszakai órákig 5-6 centiméternyi friss hó hullhat – hívja fel rá a figyelmet Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely Pozsonyra vonatkozólag kedd este tíz óráig elsőfokú, sárga riasztást adott ki. A meteorológusok mindemellett Turócszentmártonban és Rózsahegyen szmogra is figyelmeztetnek.

A fővárosban több helyütt sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek. A városi tömegközlekedés a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) közlése szerint egyelőre komolyabb komplikációktól mentes, ugyanakkor 10-20 perces járatkésésekről számolt be.

Dénesd (Dunajská Lužná) felől jövet az autóbusz járatok nagyjából 40 percet késnek, míg más irányokból jövet nem volt példa komolyabb fennakadásokra – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Slovak Lines szóvivője, Eva Vozárová. „Ha jelenleg vannak is járatkésések, csupán pár perces intervallumokról van szó" – jegyezte meg.

A Stella centrum közlése szerint jelenleg Pozsonyban a Prágai úton, az SNP hídon, az Apolló hídon, a Récsei úton, a Slovnaft úton, a Svornosti utcában, továbbá a Ráztoènán, a Hradskán számíthatnak torlódásra a belváros felé haladva. Hasonló a helyzet a D2-en Pozsonyt elérve is, Stomfa (Stupava) felől.

Ugyancsak fennakadással számolhatnak a Pozsonyt elkerülő úton az Aranyhomoktól (Zlaté piesky) egészen a Kikötői hídig (Prístavný most), Pozsonyligetfaluban a Kikötői hídra érve a Dolnozemská és az Einstein út irányából. Lassú a haladás Dénesden is Csölle (Rovinka), illetve a főváros irányában, továbbá Dunahidason (Most pri Bratislave), szintén Pozsony felé, illetve Pozsonyivánkán (Ivanka pri Dunaji), Cseklész (Bernolákovo) felől jövet. Említett szakaszokon a fennakadás mintegy 15 perces.

A közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) útinformja, a Zöld Hullám (Zelená vlna), mindeközben arra figyelmeztet, hogy a D1-en Szenc (Senec) előtt, Pozsony felől jövet, a 25-ös kilométerszelvényen egy defektes nyergesvontató okoz részleges fennakadást a külső sávban.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS