Halálos fenyegetést kapott azért, mert kritizálta a radikális muszlimot

Hírek.sk 2019. március 16., 11:12

Halálosan megfenyegették a konzervatív képviselőt, miután kritizálni mert egy radikális iszlamistát.

Pierre Liscia halálos fenyegetést kapott Fotó: Archívum
Pierre Liscia, a francia Republikánusok 18. kerületi képviselője halálos fenyegetéseket kapott, miután egy televíziós műsorban kritikusan viszonyult a radikális iszlám egyik képviselőjéhez, az algériai politikus-üzletemberhez, Rachid Nekkazhoz. Az önkormányzati képviselő televíziós beszélgetést követően több ezer halálos fenyegetést kapott, közösségi hálózatát lebénították, elhallgattatták, folyamatosan telefonon zaklatták.

A Le Figaro anak járt utána,pontosan mi is történt, hogyan fordulhatott elő, hogy egy megválasztott politikus súlyos, életveszélyes fenyegetéseket kapjon, ami miatt egyébként Pierre Liscia feljelentést tett a rendőrségen. Pierre Liscia az egyik legfiatalabb, a Nicolas Sarkozy által alapított Republikánusok tehetséges politikusa. Jelenleg Párizs 18. kerületében képviselő, abban a kerületben, amely egy ideje megindult az iszlámosodás útján, Párizs más kerületeihez, elővárosaihoz, migránsgettóihoz hasonlóan.

Mindent megváltoztatott a migráció

Ebben a kerületben van Párizs egyik szimbóluma, a világhírű Sacré Cœur Székesegyház vagy a szintén jól ismert Montmartre művész negyed, Modigliani, Monet, Renoir, Van Gogh, Picasso és még sok világhírű művész egykori törzshelye volt. Sajnos ez a negyed mára már másról híres, itt van Párizs egyik legdurvább kábítószer elosztó és fogyasztó helye, a Goutte d’Or, amit a helyiek Kis-Afrikának is neveznek, leginkább azért, mert egy főként észak-afrikaiak által lakott negyed, amelyet nyugodtan nevezhetünk no-go zónának. Tavaly ebben a negyedben vertek agyon mankókkal egy 12 éves kisfiút egy migráns bandaháborúban és ez az a negyed, amelyben marokkói migráns utcagyerekek tartják rettegésben a nem észak-afrikai lakosságot. A migráció teljesen megváltoztatta Párizs egykori előkelő negyedének arculatát.

Rachid Nekkaz, akivel a Republikánus párti politikusnak televíziós vitája volt egy ismert algériai üzletember-politikus, jelenleg (önjelölt) elnök-jelölt az algériai elnökválasztáson. Nekkaz, aki magát laikusnak vallja, az ingatlanbizniszben szerzett óriási vagyona mellett a radikális iszlám tanok híveként is ismert.

A radikális iszlám politikus megérkezésekor arabul köszöntötte a nézőket, majd népszerűsíteni kezdte saját magát és Bouteflika, algériai köztársasági elnök elleni nézeteit fejtette ki. A beszélgetés során, mások mellett Pierre Liscia is számon kérte a magát laikusnak feltüntető Rachid Nekkazzal szemben annak radikalizmusát, a radikális iszlám tanok melletti elkötelezettségét, a Tariq Ramadan melletti kiállását. Tariq Ramadan iszlám imámként nőket erőszakolt meg, amikor eljárást indítottak ellene és letartóztatták, a teljes francia baloldal mellé állt, kiszabadítását követelte. Aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy Nekkaz akarja Bouteflikát leváltani, holott szélsőséges tanokat hirdet és képvisel.

Képgalériánk:
Rachid Nekkaz, radikális iszlám politikus Fotó: Bertrand Guay

Az adás után Pierre Liscia több mint 20 ezer gyalázkodó, halálos fenyegetést is tartalmazó francia és arab nyelvű üzeneteket is kapott, közösségi médiai fiókjait lebénították az üzenetekkel, arab nyelvű halálos fenyegetéseket kapott a telefonjára, a Messenger fiókjára.

A Republikánus politikus úgy látja, hogy nagyon jól összehangolt, durva támadás indult ellene, és az is látszik, hogy a radikális iszlám hívei mennyire erősek, aktívak és elkötelezettek a közösségi hálókon is. Emellett Hitler fényképeket, elégetett francia zászlokról készült fotókat és Korán idézeteket is kapott számtalanul.

A Le Figaroban Liscia megdöbbenésének adott hangot, amikor elmondta, hogy csak konzervatív politikusoktól kapott támogató üzeneteket, köztük a Republikánusok európai parlamenti választási listáját vezető François-Xavier Bellamytól, vagy Rachid Datitól, Nicola Sarkozy volt köztársasági elnök egykori miniszterétől és sok névtelen franciától, akik kiálltak mellette és biztosították szolidaritásukról.

Egyetlen baloldali politikus nem reagált sem a halálos fenyegetésekre, sem a köztársasági szimbólumok meggyalázására.

0 HOZZÁSZÓLÁS