HIRDETÉS

Gyorsvonattal ütközött egy furgon Garamtolmács közelében

hirek.sk 2017. november 16., 16:31
POZSONY/GARAMTOLMÁCS. Gyorsvonattal ütközött egy furgon ma délelőtt egy vasúti átjárónál Garamtolmácson.

A gyorsvonaton megközelítőleg 500 utas utazott, szerencsére senki nem sérült meg -  tájékoztatta a SITA hírügynökséget Zuzana Farkasová, a tűzoltók országos parancsnokságának szóvivője.  

A furgon gépkocsivezetője viszont megsérült, de a helyszínre érkező tűzoltók azonnal ellátták sérüléseit, majd átadták az egészségügyi mentőszolgálat alkalmazottainak.

Az ütközésre kevéssel 11.00 óra után került sor. „Az 54 éves garamtolmácsi gépkocsivezető eddig ismeretlen okokból a vasúti átjáróra hajtott, éppen amikor a Kassa felé haladó gyorsvonat az átjáróhoz ért. A vonat a furgon hátsó részét kapta el. Az elsődleges helyzetfelmérés szerint a hang- és fényjelzés működőképes volt” – nyilatkozta Božena Buchterová, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője.

A gépkocsivezetőt a mentősök átszállították a lévai kórházba. A mozdonyvezető nem sérült meg. „A véralkoholszint – vizsgálat a baleset mindkét résztvevője esetében negatív volt. Az ütközés során keletkezett kárt egyelőre nem mérték fel” – zárta le a témát Buchterová.

Forrás: WebNoviny.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS