HIRDETÉS

Fennakadást okoz a havazás a légiforgalomban Nyugat-Európában

hirek.sk 2018. március 02., 15:56
BUDAPEST. A pénteki légiforgalomban is fennakadást okoz a havazás Nyugat-Európában, eddig három Budapestre érkező járatot töröltek. Olaszországban pedig több autópálya-szakaszt is lezártak a jég és fagy miatt.

Az Eurocontrol legfrissebb adatai szerint Amszterdamban, Londonban, Glasgow-ban, Edinburghben, Barcelonában és Genfben is korlátozzák a leszálló gépek forgalmát, ezért késésekre kell számítani ezeken a repülőtereken. A dublini repülőtér üzemeltetője közölte, hogy szombat reggelig a repülőteret lezárták, így egyetlen járatot sem indítanak, vagy fogadnak. Az ír légikikötő már csütörtökön sem nyitott ki.   

A Ryanair a Twitteren közölte, hogy törölte összes dublini, corki, shannoni, kerry-i és knocki járatát.   

Az Eurocontrol adatbázisa szerint pénteken délelőtt 245 járat késik Európában fél óránál többet, a késések 80 százaléka időjárási okok miatt alakult ki.   

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a Ryanair déli, illetve késő esti dublini, valamint a British Airways kora délutáni londoni járatát törölték a légitársaságok, a járatok nem érkeznek meg Budapestre, így vissza sem tudnak majd indulni.   

Csütörtökön havazás miatt Nyugat-Európában több mint kétezer járatot nem indítottak el.

Több autópálya-szakaszt lezártak Olaszországban a jég és fagy miatt

A rossz időjárás miatt mindkét irányban lezárták Milánó és Bologna között az A1-es olasz autópályát pénteken, az autópálya-kezelő pedig arra figyelmeztette az autósokat, hogy az ország északi és középső részén csak akkor hajtsanak fel a sztrádára, ha az elengedhetetlen.

Az A1-es autópálya Milánó és Bologna közötti szakaszának a jeges eső és fagy miatt történt lezárása az észak-dél irányú közúti közlekedés megbénulásához vezetett. A Bologna mellett elhaladó A13-as autópálya, valamint az Adriai-tenger partján húzódó A14-es autópálya több szakaszon járhatatlan.   

Bolognában és Riminiben a rendkívül rossz időjárási viszonyok miatt szünetel a tanítás. Az észak-nyugati Liguria tartományban akadozik a vasúti forgalom. A Pó-alföldön havazik. Rómában és a fővárostól délre - ahol az előző napokban szintén havazott - most meleg, homokkal teli afrikai szél fúj esővel.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS