HIRDETÉS

Embereket menekített ki Líbiából a német légierő

2011. február 27., 11:41
BERLIN. Szombaton két katonai gép szállt le a Wintershall német vállalat sivatagi leszállópályájára, s 22 német állampolgárt, valamint 112 más országbelit vett a fedélzetére. A gépek Krétára vitték a kimenekítetteket.
BERLIN. A német légierő 132 embert menekített ki egy titkos akcióban Líbiából - közölte vasárnap Guido Westerwelle német védelmi miniszter.

Forrás: internet


Mint elmondta, szombaton két katonai gép szállt le a Wintershall német vállalat sivatagi leszállópályájára, s 22 német állampolgárt, valamint 112 más országbelit vett a fedélzetére. A gépek Krétára vitték a kimenekítetteket.
    Mivel a külföldi német katonai missziókhoz törvényhozási felhatalmazás kell, Westerwelle pénteken beszélt az összes parlamenti párt vezetőjével, és elmondta, mit terveznek. Közölte, hogy Angela Merkel kormánya a líbiai helyzetet "nagyon veszélyesnek értékelte és elrendelte a légierő közreműködésével való azonnali evakuálást".
    A védelmi miniszter arról is beszámolt, hogy egy másik műveletben a brit légierő menekített ki 18 német állampolgárt, akik egy sivatagi olajipari létesítményben dolgoztak. Líbiában még mintegy 100 német állampolgár van, de őket is igyekeznek kihozni onnan, amilyen hamar csak lehet.

Forrás: internet  


Forrás: MTI/AP
0 HOZZÁSZÓLÁS