Embercsempészeket és tucatnyi illegális bevándorlót tartóztattak le a török hatóságok

hirek.sk | MTI 2018. december 30., 12:25

A török hatóságok letartóztattak 109 illegális bevándorlót és három embercsempészt az ország nyugati partján fekvő Izmir kormányzóságban, miközben a migránsok arra készültek, hogy hajón elhagyják az országot - jelentette vasárnap a DHA hírügynökség.

Fotó: ANADOLU/EVREN ATALAY

A letartóztatások Urla tengerparti városban történtek, de a hírügynökség nem közölte, hogy pontosan mikor. Arról sem szólt a jelentés, hogy az illegális bevándorlók milyen állampolgárságúak, csak annyit tartalmazott, hogy a három embercsempész között van egy palesztin.

Törökországban mintegy 3,5 millió szíriai menekült él, és az országon keresztül jelentős migránsútvonal vezet a Közel-Keletről Európába, leginkább először Görögországba. Az Európai Unió és Ankara között 2016-ban megkötött menekültügyi megállapodás óta kevesebben próbálnak meg a tengeren elindulni a török partoktól Európa felé, viszont sokkal többen szárazföldi úton a görög hatóságok adatai szerint.

Süleyman Soylu török belügyminiszter pénteken közölte, hogy idén 265 ezer illegális bevándorlót tartóztattak le szerte az országban.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS