Elhunyt Pukkai László

hirek.sk 2017. január 03., 16:06
GALÁNTA. Életének 76. évében elhunyt Pukkai László helytörténész, publicista, magyar-történelem szakos tanár. Temetése szombaton lesz Galántán, a régi temetőben.

Pukkai László 1941-ben született Alsószeliben. Középiskolai tanulmányait a Galántai Magyar Tannyelvű Gimnáziumban, egyetemi tanulmányait Pozsonyban végezte, ahol magyar-történelem szakos tanári oklevelet szerzett. Az egyetem befejezését követően 1964-től Alma Materében, a galántai magyar gimnáziumban magyar-történelem szakos tanárként tevékenykedett nyugállományba vonulásáig, 2001-ig.

Alapító elnöke volt a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ), az elnöki tisztséget 1990–1994 között töltötte be.

1965-től jelentek meg cikkei, publicisztikai és helytörténeti írásai. Főleg szülőföldje, a Mátyusföld helytörténetének kutatásával és feltárásával foglalkozott. Közreműködött több falutörténet (Vága, Nemeskajal, Alsószeli) megírásában, valamint tankönyveket is írt. Többek között az ő szerkesztése alatt jelent meg a Mátyusföldi Lexikon is.

Temetése január 7-én, szombaton 14:00 órai kezdettel lesz Galántán, a régi temetőben.

0 HOZZÁSZÓLÁS