Elfogták a rendőrökre lövöldöző philadelphiai férfit

hirek.sk | MTI 2019. augusztus 15., 12:24

Elfogta a philadelphiai rendőrség azt a férfit, aki nem sokkal korábban tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel, és túszokat is ejtett közülük - jelentették be a helyi hatóságok csütörtökön.

Fotó: TASR/AP

Eric Gripp őrmester megerősítette, hogy a férfit őrizetbe vették, a megsebesített rendőröket pedig már kiengedték a kórházból.

A lövöldözés helyi idő szerint szerda este tört ki a város északi negyedének egy házában, ahová a rendőrök azért szálltak ki, hogy idézést adjanak át az ott lakó férfinak. A rendőrök több, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személyt le is tartóztattak, de egyikük azonnal tüzet nyitott, és több órán keresztül tartó tűzpárbaj kezdődött.

Az elkövető hat rendőrt meglőtt, kettőt pedig egy időre túszul ejtett, őket végül egy öt órán keresztül tartó lövöldözés után tudtak kimenekíteni.

A Fox televízió értesülései szerint a tüzet nyitó férfi több száz lövést adott le. AR-15-ös típusú gépkarabéllyal lőtt, és más fegyverek is voltak nála. A televízióban megszólaltatott szakértők szerint az AR-15-ös az elmúlt években a tömeggyilkosok "kedvenc" lőfegyvere volt.

A philadelphiai rendőrség adatai szerint idén - keddig bezárólag - 353 gyilkosságot követtek el a városban. A várost különösen a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények fojtogatják.

0 HOZZÁSZÓLÁS