Éles lövedék okozta a kislány halálát, miközben a belga rendőrség migránsok autóját üldözte

hirek.sk | MTI 2018. május 18., 16:39

Éles lövedék végzett azzal a kétéves kislánnyal, aki meghalt, miután a rendőrök több mint 70 kilométeren át üldöztek egy migránsokkal teli kisteherautót Belgiumban - közölte a dél-belgiumi Mons városának ügyészsége pénteken.

Mint elmondták, az orvosi vizsgálatok egyértelműen bizonyították, hogy

a kurd származású kislány halálát fejlövés okozta. A lövedék az arcán érte.

Az ügyészség nem zárta ki, hogy a golyó rendőrségi fegyverből származhatott, de mint közölték, ezt további vizsgálatoknak kell megállapítania.

A tájékoztatás szerint az üldözés a Belgium déli részén található Namur közelében kezdődött és Mons mellett ért véget, a francia határtól nem messze. A kislány az üldözésnek véget vető ütközéskor még élt és a kórházba vezető úton halt meg.

Egyes hírek szerint az akció közben a gyereket kitartották a furgon ablakából, hogy azzal is távol tartsák a rendőröket.

A kisteherautóban talált 26 felnőttet és 4 gyereket, valamint a jármű sofőrjét előállították. Megállapítást nyert az is, hogy az illegális bevándorlók valamennyien kurdok - közölték.

Az embercsempészekről és a sofőrről azonban nem közöltek adatokat. Az akcióban 15 rendőrautó és mintegy 30 rendőr vett részt.

A sajtó úgy tudja, a kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most onnan próbáltak - a csoport többi tagjával együtt - Nagy-Britanniába eljutni.

0 HOZZÁSZÓLÁS