Bombariadó a rozsnyói Tescóban

hirek.sk 2017. január 03., 17:14
ROZSNYÓ. Bombariadó volt a rozsnyói Tescóban. Az áruházat kiürítették, majd tűzszerészek vizsgálták át az épületet. Robbanószerkezetet nem találtak.

A rozsnyói bevásárlóközpontot és az előtte elterülő parkolót egyaránt kiürítették. A rendőrség átkutatja az épületet – számolt be a dnes24.sk portál.

Az információt Alexander Szabó, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője is megerősítette. „Bejelentették, hogy bomba található az épületen. A rendőrség kint van a helyszínen. Közelebbi információkat jelenleg nem tudunk nyújtani” – közölte a rendőrségi szóvivő.

Később a TASR hírügynökségnek Szabó elmondta, délelőtt egy férfihang jelentette be a 112-es segélyhívó számon, hogy az egyik rozsnyói áruházban bomba van. Rögtön rendőrök és bombakeresésre kiképzett rendőrkutyák érkeztek a helyszínre.

„Az épületből azonnal evakuálták a dolgozókat és az ott tartózkodó személyeket, a környéket kiürítették” – tájékoztatott a szóvivő. Hozzátette, hogy az épület és a tágabb környék mielőbbi kiürítése érdekében a forgalmat a rendőrség irányította.

„15 órakor fejeződött be az épület átvizsgálása, a tűzszerészek nem találtak bombát az épületben. A rozsnyói rendőrség vizsgálótisztje bűnvádi eljárást indított az ügy miatt rémhír terjesztése miatt” – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Az esettel kapcsolatban kiszabható büntetés egytől öt évig terjedő szabadságvesztés. A rendőrség intenzíven keresi a tettest.

0 HOZZÁSZÓLÁS