HIRDETÉS

Baj van a történelem oktatással Angliában

2011. április 02., 07:31
LONDON. A múlt ködébe tűnik a történelemtudás Nagy-Britanniában, a tantárgy oktatása egyre szegényesebb - mutatnak rá immár a brit kormány tanfelügyelői is.

Európában Nagy-Britannia a sereghajtó a történelem oktatásában: két tanéven keresztül, csupán 13 éves korig kötelező tanulni a tantárgyat. Ennek aztán az a végeredménye, hogy a diákok jó része alig tud többet történelemből, mint beszélni egy keveset VIII. Henrikről vagy Hitlerről.

A szakemberek azután kezdték kongatni a vészharangot, miután három éven át vizsgálták 166 általános és középiskola történelemoktatását. Akadt olyan általános iskola, mely az ókori Egyiptomból és Rómából egyenesen a Tudorok Angliájába szökkent, ami évezredes "időugrás".

A tanfelügyelők szerint a fő baj, hogy a tanulónak nincs általános rálátása a történelemre, s azok a diákok, akiket érdekel a tantárgy és szeretnék a tanulását egyetemen folytatni, nem kapnak megfelelő felkészítést.
Nagy-Britanniában 2010-ben már 102 középiskolából nem választotta egyetlen diák sem érettségi tantárgyának a történelmet. Egy évvel korábban 77 ilyen iskola akadt.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS