HIRDETÉS

Babiš: Csehország nem fogad be több menekültet

hirek.sk 2017. november 11., 09:45
BERLIN. Csehország nem fogad be több menekültet, és nem egyezik bele abba, hogy a menedékkérőket kvóták alapján szétosszák az Európai Unió tagállamaiban - jelentette ki a Focus című német hírmagazinnak adott, szombaton megjelenő interjúban a csehországi képviselőházi választáson győztes ANO vezetője, Andrej Babiš kijelölt miniszterelnök.

"Nem, mert ez nem jelent megoldást. Nem akarjuk, hogy bárki is megmondja nekünk, hogy melyik menekültet kell befogadni" - felelte Babiš arra a kérdésre, hogy Csehország készen áll-e uniós kvóták alapján embereket befogadni. "Az EU nem mentheti meg az egész világot" - tette hozzá.

Babiš egyúttal leszögezte: Európa-pártinak tartja magát, Európa pedig "szupertermék". Világossá tette azonban, hogy Európa legnagyobb problémájának az illegális migrációt tartja.

A Babiš vezetette Elégedetlen Polgárok Mozgalma (ANO) a legtöbb voksot kapta és ezzel 200-ból 78 mandátumot szerzett a prágai törvényhozás alsóházában az októberi választáson. Andrej Babiš kisebbségi kormányzásra készül.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS