Az orosz katonák a kétoldalú kormányközi megállapodás keretében vannak Venezuelában

hirek.sk | MTI 2019. március 26., 19:38

Az orosz katonai szakértők a dél-amerikai ország alkotmányával, törvényeivel és a haditechnikai együttműködésről szóló kétoldalú kormányközi megállapodással összhangban tartózkodnak Venezuelában - közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő kedden Moszkvában.

Marija Zaharova
Zaharova az Amerikai Államok Szervezete (OAS) főtitkárságának közleményére reagált, amely elítélte hogy két, katonákat és rakományt szállító orosz repülőgép érkezett Venezuelába. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Oroszország és Venezuela 2001 májusában kötött megállapodást a haditechnikai együttműködésről, amelyet mindkét országban ratifikáltak akkor. A közleményben az orosz diplomata azt hangsúlyozta, hogy nincs szükség a venezuelai nemzetgyűlés pótlólagos jóváhagyására a haditechnikai együttműködésnek a szerződés keretei között való továbbfejlesztéséhez.

Zaharova politikailag motiváltnak nevezte az OAS-főtitkáráság közleményét, amely katonai beavatkozásnak és a venezuelai szuverenitás megsértésének minősítette az orosz katonai repülőgépek Venezuelába vezénylését.

0 HOZZÁSZÓLÁS